Herberg GodotDe herberg  bevindt zich in Marrum.
Dit leuke gezellige terpdorpje ligt in Noord Friesland en is onderdeel van de gemeente Ferwerderadiel.

Het ligt op 5 km. van de Waddenzee. Aan de N357 van Leeuwarden naar Dokkum.
Ook ligt het vlak bij Holwerd, vanwaar de boot naar Ameland vertrekt.


Wandeltochten zijn o.a.te vinden bij de Stichting Historische wandelpaden. Hier vlakbij loopt bijvoorbeeld het Burmaniapad (route hier aanwezig).

En er is ook veel moois per fiets te ondekken.
Mede daarom zijn wij een zogenaamd "Oplaadpunt" voor elektrische fietsen.
Maar als u liever geen fiets mee wilt nemen kunt u bij ons ook een gewone (met versnellingen) fiets huren. Dit willen we dan wel graag bij de reservering weten, zodat we hem tijdig kunnen klaar zetten.

De herberg is ook knooppunt van de fietsknooppuntroute  fiets.
Marrum ligt aan de route voor motorrijders en fietsers van de Elfstedentocht.

                                                                                                                   foto: Marcel van Kammen


Die u o.a. naar Dokkum voert.  Een erg leuk stadje met historie, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. Voor een voorbeschouwing van Dokkum zie  www.dokkumtoer.nl

Een andere fijne manier van ontspannen vindt u bijvoorbeeld bij de Sauna Hot Stones in Vrouwenparochie of op Ameland bij SpAmeland.

Ferwerderadiel bevindt zich in het Terpelân. We vinden hier dan ook de hoogste terp, in de deelgemeente Hegebeintum.
Op de terp staat een oud kerkje met heel mooie rouwborden. Doe uzelf een plezier en laat u hier rondleiden. Over de kerk, het ontstaan van de terp en de vondsten hierin kan men u in het bezoekerscentrum van alles vertellen.


En dan is er natuurlijk het Noorderleegh het unieke natuurgebied van West Europa “Friesland Buitendijks”. Waar rust en ruimte nog volop aanwezig zijn en u de charme van de natuur kunt beleven.

In het hier gevestigde "Kweldercentrum" kunt u alle informatie krijgen over dit prachtige gebied. Ook kunt u hier, desgewenst onder begeleiding, een mooie tocht maken. (zie hiervoor ook ons arrangement).

    
 

Een andere milieu-vriendelijke vorm van recreatie brengt u in een ongekend wijds landschap, op een moment dat de natuurelementen ons daar toelaten.
Zij bepalen op het wad het levensritme en ieder die zich in dit getijdenlandschap wil begeven zal zich hier aan moeten aanpassen.
Als u eens wilt wadlopen moet u goed gezond zijn en over een behoorlijke conditie beschikken. informatie over het wadlopen in Noord Nederland


en Natuurlijk is er Ameland

Vanuit Holwerd kunt u diverse keren per dag naar Ameland en terug. (zie onze arrangementen)
Dat is heel aantrekkelijk, vooral bij wat minder goed weer. Immers als het regent is er op het vaste land meer te doen dan op een eiland.

Afgezien van het reeds vermelde zijn er hier diverse musea, vooral in hofstad Leeuwarden dat uit het verleden nogal wat banden met Oranje heeft.
Maar Leeuwarden is toch vooral ook een gezellige provincie hoofdplaats, met veel uitgaans mogelijkheden.

Leeuwarden

          eventueel kunt u hier uw eigen fietsroute plannen.